Apr 13, 2012

Potongan kain kembang beropol (flowy)

Views

Entry Khas Qiela
dan mungkin berguna kepada sesiapa nak buat kain macam baju tunang Nisa
tapi susah nak cakap pada tailor
yela..kadang-kadang, tailor tu tak nampak cara nak buat nye
lain orang, lain cara ye tak..hehehe
ni Nisa tunjukkan potongan kain dan jahitan pada kain Nisa

penuh..
boleh nampak tak?
kain kedut tu bahagian bawah je
mungkin start peha kot..
 lipatan kelim ni lebih kurang 1inci setiap satu


akhirnya jadi la camni...=)

nanti agak2 cam susah nak terangkan pada tailor, 
print out aje gambar2 ni..
hehehe..
tunjuk dengan gambar lagi mudah..

takde niat nak menunjuk2..tapi hanya membantu
sama-sama kongsi apa yang ada tak salah kan..
(^_^)

22 comments:

  1. wah, nisa. nanti sarah print pict nie eh.dah jumpa beberapa tailor.diorng x pandai buat kain mcm nie lar. btw, nisa anta kat puchong prima tu kat area mana?bangunan hijau ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...print jgn tak print...=)

      erm..tak ingat lak kaler ape, tapi dekat sgt ngan DIOS

      Delete
  2. Kita punya baju nikah and reception pon buat kain flowy macam ni.
    Sweet kan. Hehe

    ReplyDelete
  3. miss ika...hehe...kte pun suka...=)

    ReplyDelete
  4. wahh..iron macam mane ni?tapi lawo...baju sanding ecah nnt kain belah 7..nk bg efek slim n tinggi...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisa pun tak tau..kawan iron kan..hehe...nak jugak efek gtu ecah...nnti share jugak tau..=)

      Delete
  5. cantik! tapi sayanngg, kila dah tukar idea untuk baju nikah :) buat dress!

    ReplyDelete
  6. cantik sangat baju awak! =)

    ReplyDelete
  7. nisa, nak tnya ni..

    elok baju mcmni kye guna kain jenis apa?baju ni nisa guna kain chiffon ye..
    kalau pakai silk sesuai x utk buat kain flowy cenggini? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh silap, bukan silik..tp satin.

      thnx nisa! :)

      Delete
    2. nisa tak pasti...
      cuba bincang dngan ur tailor kot...tailor lebih paham pasal kain ni..=)

      Delete
  8. agak2 brapa meter ek nk wat flowy ni?

    ReplyDelete
  9. Salam.. Cantik lh..
    Nnt nk jugak buat kain cam gini..
    Dh jumpa gambar ni, minta kongsi ya..
    boleh buat utk customer nnt..

    ReplyDelete
  10. salam,,nisazip dye tu ktdpn keblakng?pki zip tersembunyieh?
    zue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, sori lambat reply....guna zip biasa pun takpe kot...

      Delete
  11. salam, nk buat kain mcm ni bape meter ye? thnks :)

    ReplyDelete
  12. Jarang x kainnya...still kne pkai kain dlm x...tumpang bertanya ye... :)

    ReplyDelete
  13. berapa meter guna kain untuk baju mcam ni..cantik...^^

    ReplyDelete
  14. material kain? 2 layers ke? klu fully satin ok x?

    ReplyDelete
  15. Salam..klo guna kain satin lbh elok..dia akn terbentuk kedutan ropol lg cantik..

    ReplyDelete
  16. siapa nak buat design macam ni. just call me. 0136336109. fiey tailor fulltime area shah alam. kalau nak buat design macam ni skali ngn baju.chiffon 6mtr. satin 6mtr. lg lebih kain lg nmpk flowy :)

    ReplyDelete

Terima kasih memberi sokongan..=)