Apr 24, 2012

Tips Berjaga Malam

Views
Hai Assalamualaikum

Saya sangat-sangat perlukan tips untuk berjaga malam
dalam masa terdekat ni ada tempahan yang perlu diselesaikan segera
ada sesiapa boleh share?
sangat menghargai nya

untuk masa sekarang
saya ada juga amalkan..

Minum Nescafe atau Kopi
tapi pada saya, ini dah tak jalan...huhu
jangan amalkan minum 3in1 punya nescafe okey, 
tak elok.....

Mindset
saya rasa ini agak berkesan
jangan fikir untuk tidur
tapi capaikan matlamat untuk siapkan kerja-kerja kita
tapi kadang-kadang, saya rasa ditarik2 oleh tilam dan bantal
dan saya hilang kawalan minda...huhu

Tidur Seketika
kalau tidur sekejap antara jam 9 - 10 juga boleh memberi tenaga untuk berjaga lebih lama
ini mungkin kerana badan kita dah direhat kan sekejap 
ye la, dah seharian bekerja waktu siang kan..
tapi saya jarang boleh lakukan...
selalu kalau nak tidur sekejap, terus tersedar dah jam 6 pagi..huhu
tapi tapi...Insyallah Allah permudahkan utk bangun kalau niat kita baik kan..=)

Pemakanan
dengan pemakanan yang sihat juga boleh membantu untuk badan bertenaga
bila badan dah bertenaga, insyallah, senang bangun..=)

Tapi saya perlu lagi...
sekarang kalau berjaga
mesti datang kerja jadi tingtong..huhu

kalau ada sesiapa lagi ada tips, meh share ye..=)

14 comments:

  1. Tidur kejap pastu bgn blik...huhu

    ReplyDelete
  2. nisa
    kita serupa
    tips semua tau
    tp tetap x jalan
    sebab mmg kuat tido
    hahahaha
    ade 700 jar nak siap decorate ni
    camno..help2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah...
      chaiyok2 didi...
      mari lah kite berjaga malam...huhu

      Nisa time2 banyak tempahan ni, time jugak la nak kene wat 3d drwing utk apply keje baru...huhu

      Delete
    2. nisa
      tu rezeki bertunang tu byk tempahan
      hahahah
      termasukla tempahan dd kan.chaiyok2 nisa

      jom kite jaga berjemaah

      Delete
    3. huhu...rezeki benti keje kot..;P
      haah, termasuk didi punya white poodle tu..
      gigih ni....=)

      Delete
    4. haha..didi, di tau tak,
      dengan penggunaan gigih ni..wat Nisa ingat didi..
      hahaha....penguat semangat la kekonon...=P

      Delete
  3. As-salam dan hi,

    dari segmen kak lulu cun! jom blogwalking ke blog saya..http://lovestory313.blogspot.com

    kopi dan nes dah xbagi kesan pada syieda. samelah.. klau tido kul9 tu kire bangun pagi keesokkannya lah..hihihi

    syieda,

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa-salam dan hi juge..hehe

      dah follow ur blog..=)

      kan kan...tak berkesan..huhu...

      Delete
  4. awk tido la awl cm biase..tp try bgun awl..pkul 3,4 ke..
    muda2 dlu mmpu la slalu xckup tdo..skrg sy pn da xmmpu jgak,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..cube jgak nak buat camtu..tapi selalu tak berjaya...
      um, time belajar, tak tido lebih 24jam pun pernah..err...dah tak muda juge..=P

      Delete

Terima kasih memberi sokongan..=)