Aug 29, 2012

PROMOTION SEPTEMBER - RUFFLES CURTAIN

Views

Hai hai
PROMOSI LAGIII....
hehe

tak tau lah tetibe rasa macam nak buat promosi...=)
ada ramai jugak bertanya Nisa tentang ruffles curtain
ada jugak yang bertanya harga, dan senyap...
terasa mahal ke?huhu

ramai jugak yang mintak tutorial..
tu lah yang Nisa tgh cuba ni
masa buat khusyuk sgt, tak terambik gambar step by step
ni nak lukih sendiri punlak
asyik tak berjaya je
dari pagi tadi try lukis tak jadi2 pun..huhu
sedih..=P

sebab Nisa tak terbuat lagi tutorial nya
jadi sekarang Nisa buat promosi je lah ye...=)
boleh kan....

ruffles curtain
harga memang tak tetap
sebab Nisa buat based on your measurement....

Nisa pun tak ambik harga macam langsir rumah tu, sebab kalau langsir rumah,
RM5 untuk satu panel
tak sama dengan ruffles curtain ni yang ada bertingkat-tingkat...

semua tahu kan bertingkat yang banyak...hehe
macam yang nisa punya sendiri ada 12tingkat lipatan langsir tu
pastu tak sama dengan jahitan langsir biasa sebab ruffles curtain ni kene ada lipatan-lipatan kecil...
sebenarnya Nisa nak tunjuk cara pengiraan, tapi susah pulak, sebab ikut ukuran yang berbeza2 kan...
Nisa tak letak harga yang tinggi kalau kerja nya mudah dan boleh buat dengan pejam mata, 
hehe, nak buat ruffles curtain pun takde lah susah sangat, dah tak de lah mudah sangat.
cuma jahit lurus je, ...betul Nisa cakap, jahit memang lurus je
tak perlu bengkang bengkok...

tapi yang menyebabkan dia susah adalah sebab ianya bertingkat2
jahit lurus yang diulang selama banyak mana tingkat nye tu
kalau cam Nisa, 12 tingkat, bayang kan la 12kali la Nisa jahit 
di tambah lagi dengan kelepet2 untuk mendapatkan impak 'pleated' nye
dan kain, setiap tingkat, takde satu pun Nisa kira lebih kan untuk keuntungan sendiri.

Nisa beli semua kain dengan bidang 45"
semua Nisa hanya bahagi dua, dan jahit terus pada based langsir
jadi nya kain tu jadi dua lapis dan takde lah melayang2...
Nisa ambik kain ikut lebar, 
kalau lebar yang dikehendaki 3m, Nisa perlukan kain 6m
kena ambik lebih untuk lipatan kecil...

okey lah, 
senang cerita, 
camni je lah Nisa bagi pengiraan harga Nisa
pengiraan basic aje lah ye

contoh : 
saiz macam Nisa, 
6' x 7' ( biasa muat untuk 3 panel tingkap)
ada 12 layer
Normal Price : RM288
Promotion Price : RM216
postage RM30 - ni ikut harga pos laju je..=) 

Nisa cuma turun kan RM1 je dari pengiraan awal
tapi tgk lah beza harga selepas promotion...=) 
banyak kan?

jadi nya, jom cepat2 order
promosi sah sampai 30 September 2012 je tau...=)

sy sangat berbesar hati kalau dapat memberi khidmat untuk majlis anda..

oh sebelum tertinggal
Nisa pun dah ready untuk sewa kan ruffles curtain Nisa
sewaan RM50 deposit keselamatan RM30
sewaan seminggu, tapi Nisa jarang berkira tentang masa, sebab buat masa ni sewaan tak full lagi..
take ur time, asalkan dijaga dengan elok aje pun dah memadai..=)

7 comments:

  1. nisa punyer yg warna krim tu ke???mcm berminat je...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..yang nisa punye kaler krim tu..=)

      berminat boleh la try..hehe

      Delete
  2. nisa,

    kita mcm berminat je nak sewa..

    mcmna ye nak book the date :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ct, emel nisa...
      nisadawi88@gmail.com....

      Delete
  3. salam perkenalan nisa. :)

    Nana B2B 2013 Johor. Cantik langsir Nisa tu.
    Macam berminat nak sewa. boleh tak nisa email detail kat Nana.

    nak bayar dulu ke mcm mana?
    lullabbyz@yahoo.com

    ReplyDelete

Terima kasih memberi sokongan..=)