Apr 22, 2012

Penghantaran Tempahan HB Pertama

Views
Hai...hehe
update lagi..
Ini lah dia...(ececece ayat..)
Hand Bouquet kedua, tapi Order yang pertama Nisa
untuk Nisa Shafie
eh,eh...kami kembar nama..hehe

tu time on the way hantar ke tuan nya
serius time ni berdebar gila!~
dah macam sama nak pergi mintak kerja
betul la kan? deliver hasil kita kepada pelanggan
sama lah erti nya kita minta pekerjaan kepada beliau
sebab gaji kita, dia yang bayar..hehe

Ni dalam perjalanan baru teringat gambar full belum ambik betul2 lagi
terus ambik, dan snap
sambil2 menunjuk skill buat bunga kat Kanda..huhu

Alhamdulillah..Nisa Shafie kata, warna serupa cam dia nak
tapi rasa nya time bincang kaler, dia ada sebut nak campur orange..
tapi Nisa rasa kaler tu tak bape match, jadi nya Nisa tak berani..huhu
sorry Nisa Shafie...
(T_T)

Next plan,
Shopping kainnnn utk tempahan Ruffles Curtain
hehehe

sebanyak 6 jenis warna dan 6m setiap warna
banyak betulll
Ini antara proses mencari tona warna yang bersesuaian
time ni memang selamber je main angkut2 kain segulung tu walau dari tempat lain
hanya semata cari tona warna..huhu
tapi Nisa best, sebab ada 'parttimer' Kamdar yang setia membantu Nisa mengangkat kain segulung tu..
(^_^)v

selesai penyesuaian warna
terus beli..walaupun tak tau bila boleh start menjahit lagi


kelihatan 'parttimer' Kamdar Kuantan sedang sibuk melipat kain yang dah dibeli..huhu

sampai kan akak pekerja Kamdar tu tegur
'tak pa dik, biar akak buat'

Nisa jawab,
'takpe kak, ni memang kerja dia..'

Dia :
*sengih memanjang...

16 comments:

  1. bisnes dah makin maju nisa. all d best ya :)

    ReplyDelete
  2. Kesian "parttimer" tu...
    hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...saje buat2 rajin je tu...:P

      Delete
    2. ciri2 suami mithali, insya-Allah

      Delete
    3. Insyallah...huhu...kembang nanti pakcik tu..;P

      Delete
    4. xpe kembang... kembang tanda bahagia... hehe

      Delete
    5. hehehe...insyallah..:)

      jgn kembang sangat..tu dah ade 'porch bag' dah tu ckit..huhu
      nnti jadi pasangan pengantin 'buncit' hahaha

      Delete
    6. haha.. BS yana pun same...
      xtau nk buat ape dah....tak terlarat nk dera sudah

      Delete
    7. huhuhu....alamak, cemane nak buat nih...:P

      Delete
  3. Yuhuuuu Emma Blogwalking here =)

    ReplyDelete
  4. keep it up!
    awk sangat ade talent tawu
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FB' name : Hamizah Hassan? hehe
      hai dear..

      dah follow blog awk..=)

      Delete

Terima kasih memberi sokongan..=)